fbpx

OM OSS

EST. 2018

Elton Wood skapades av Jonas Fagerström och Oskar Niklasson som sedan barnsben sprungit på Smögens klippor. Idén om Elton Wood startades i en båt utanför Smögen sommaren 2018. Skvalpande vågor och saltstänk i håret var en känsla som var för bra för att inte bära med sig hela året runt. Genom att inspireras av Bohusläns eleganta natur och unika kännetecken skapades Elton Wood, Smycken som speglar det vi älskar med västkusten.

Alla smycken från Elton Wood är handgjorda och tillverkade av 925 sterling silver som basmaterial. Guldprodukterna är pläterade med 14K guld på 925 sterling silver. Ädelstenarna är specifikt handplockade till varje armband för att skapa en unik matchning. Alla våra ädelstenar är unika och skiljer sig åt, det finns därför bara ett exemplar av just ditt armband. Stenarna bearbetas i 3-4 veckor för att få den perfekta passformen och finishen.

Nylonet som växer samman armbanden är av högsta kvalité, tekniken som används är en gammal traditionell teknik som heter Macramé. Macramé användes ofta på 1800-talet av sjömän när dom reparerade segel pga av dess slitstarka egenskap.

Vi värnar om miljön

Varje timme, året runt, flyter det i land skräp motsvarande fem fulla badkar på Bohuskusten. Majoriteten av skräpet, omkring 90 procent, är plast av olika slag. Totalt rör det sig om cirka 7 000 kubikmeter plast per år, enligt stiftelsen Håll Sverige Rent, vilket gör Bohuskusten till en av de skräpigaste kuststräckorna i hela Europa. Vi har därför valt att skänka 50% av vinsten från alla sålda “Blåa hav”-armband till stiftelsen Håll Sverige Rent. Hjälp oss att göra skillnad och städa havet från plast.

Din vagn